Prihod Dunav osiguranja 16,3 milijardi dinara

Bez autora
Mar 21 2013

Najveća domaća osiguravajuća kompanija Dunav osiguranje objavila je finansijski izvšetaj za proteklu poslovnu godinu u kojoj je zabeležen rast prihoda i pad krajnjeg rezultata. Dunav osiguranje je u 2012. godini registrovalo poslovni prihod od 16,3 milijardi dinara što je rast od 12,7 posto u odnosu na godinu dana ranije. Najveći deo prihoda činili su prihodi od premija osiguranja i saosiguranja koji su rasli identičnom stopom i iznosili su 14,9 milijardi dinara. Neto poslovni rezultat kompanije bio je negativan i iznosio je 873,4 miliona dinara, da bi dobitak iz redovnog poslovanja pre oporezivanja bio neznatno slabiji nego lani i iznosio je nepunih 350 miliona dinara. Krajnji rezultat poslovanja, neto dobitak, iznosio je 72 miliona dinara, što predstavlja pad od 73,2 posto, pre svega usled gubitka po osnovu smanjenja odloženih poreskih sredstava iz prethodnih godina.

Prihod Dunav osiguranja 16,3 milijardi dinaraNajveća domaća osiguravajuća kompanija Dunav osiguranje objavila je finansijski izvšetaj za proteklu poslovnu godinu u kojoj je zabeležen rast prihoda i pad krajnjeg rezultata.

Dunav osiguranje je u 2012. godini registrovalo poslovni prihod od 16,3 milijardi dinara što je rast od 12,7 posto u odnosu na godinu dana ranije. Najveći deo prihoda činili su prihodi od premija osiguranja i saosiguranja koji su rasli identičnom stopom i iznosili su 14,9 milijardi dinara.

Neto poslovni rezultat kompanije bio je negativan i iznosio je 873,4 miliona dinara, da bi dobitak iz redovnog poslovanja pre oporezivanja bio neznatno slabiji nego lani i iznosio je nepunih 350 miliona dinara.

Krajnji rezultat poslovanja, neto dobitak, iznosio je 72 miliona dinara, što predstavlja pad od 73,2 posto, pre svega usled gubitka po osnovu smanjenja odloženih poreskih sredstava iz prethodnih godina.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik